Een SuperDeluxe Roulette-Aardbeien-Slagroomtaart!

roulette-taart

Oh wat een leuk idee! Een taart bakken, maar dan ziet het eruit als een Roulettetafel! Daar zou je niet alleen mensen enorm mee kunnen verbazen! Maar ook zou je er menig jarige, of niet-jarige, erg mee kunnen verrassen én natuurlijk verwennen! Neem bijvoorbeeld een aardbeien-slagroomtaart, gevuld met vanilleroom. Je kunt zelfs fruit gebruiken ne het duurt maar 2 seconden! Kijkt u mee hoe we dit maken?

Om te beginnen – men neme de ingrediënten:

  • 5 eieren
  • 200 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 150 gr bloem
  • 1 mespuntje bakpoeder

Voor de vulling

  • 1 bakje aardbeien
  • 2 grote bekers + 1 grote beker slagroom
  • 1 pakje saroma, vanille smaak
  • geraspte chocola

Bereidingswijze

  • Voorbereiding: 10 min
  • Bereiding: 25 min
  • Extra tijd: 2 uur in de koelkast
  • Klaar in: 2 uur en 35 min
  1. Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius en een springvorm invetten.
  2. Klop de eieren met een garde schuimig en mix dan het suiker, vanillesuiker en zout erdoor. Meng de bloem met de bakpoeder en mix dit door het ei-suikermengsel. Giet het beslag in de ingevette springvorm en strijk het beslag glad.
  3. Bak de cake 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Laat de cake afkoelen en snijd de taart dan eenmaal horizontaal door.
  5. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes. Hou een paar aardbeien heel of gehalveerd apart voor garnering. Beleg de onderste helft van de cake met de aardbeien.
  6. Doe de springvorm weer om de cake. Sla 2 bekers slagroom met het pakje saroma stijf en verdeel de room over de aardbeien. De tweede helft van de cake er bovenop leggen.
  7. Zet de taart 2 uur in de koelkast.
  8. Haal de taart uit de koelkast en verwijder de springvorm. De laatste beker slagroom stijf slaan en de taart hiermee bestrijken. Garneren met de resterende aardbeien en de geraspte chocola.

De Roulette Make-Over

Dat was allemaal vrij makkelijk he? Het zal je blij maken te weten dat dit het moeilijkste gedeelte was! Voordat je namelijk begint met de taart, ga je even het internet op en stuurt de afbeeldingen (bovenkant van het roulettewiel en de zijkant) met de juiste afmetingen door naar 1 van de duizenden internet bedrijfjes. Zij printen met eetbare inkt op Frosty Sheets alles voor je af. Het is misschien alleen even gokken dat je een goede kiest. Als je taart klaar is, vouw je er witte marsepein omheen en open je de post waar je prints in zitten, die plak je erop en Voilá! Magnifique! Bon fait! Wat zegt u?

Prachtig werk!