Dubbele jackpot in Ierland

In de Ierse stad Limerick is afgelopen weekend de Lotto Euro Millions jackpot ter waarde van 10,2 miljoen gevallen. De nationale loterij in Ierland vroeg iedereen direct hun lot te controleren toen bekend werd dat de Lotto jackpot op een Iers lot gevallen was. Het precieze gewonnen bedrag is €10.288.699 en de gelukkige winnaar heeft zich al gemeld.

Lot in bewaring

Afgelopen maandag om iets voor 3 uur ‘s middags heeft de winnaar zich gemeld en is er met de Lotto overlegd hoe de prijs de komende dagen in ontvangst genomen gaat worden. Het lot is om veiligheidsredenen inmiddels door de Lotto in bewaring genomen ter bescherming. De winnaar is nu bezig met het inwinnen van onafhankelijk financieel advies. Het is pas de 21e keer dat er een bedrag hoger dan 10 miljoen euro gewonnen is in de 32 jaar dat de Lotto bestaat.

Een andere speler in Limerick had overigens precies dezelfde nummers gekozen op het lot op één nummer na en liep de jackpot dus mis. Dat lot was echter alsnog goed voor een bedrag van 87.874 euro. Eerder die week op woensdag was het ook al raak in Ierland. Toen won een grote familie in North Dublin de hoogste Lotto Euro Millions jackpot ooit van maar liefst 175 miljoen euro! Deze jackpot was al aan het opbouwen sinds kerst 2018.

Winnende lot verkocht in Spar vestiging

Het winnende lot dat goed was voor de jackpot van 175 miljoen is verkocht in een Spar in het centrum van Dublin. De eigenaar van de winkel zei dat hij het niet kon geloven dat het winnende lot in zijn winkel verkocht is. Ook zei hij dat het erg rumoerig is geworden in de winkel en dat alle werknemers erg enthousiast zijn over het voorval. De winkel krijgt een bonus van 15 duizend euro voor het verkopen van het winnende lot.

De familie die het bedrag gewonnen heeft vertelt zich overeind te proberen houden onder alle aandacht van de media en te hopen dat de aandacht snel minder wordt. Ze vertellen dat het winnen veel met hen gedaan heeft en dat ze het gevierd hebben met een lunch in een luxe hotel in de buurt van Dublin.

Hoogste jackpot ooit overtroffen

Dermot Griffin, de directeur van de National Lottery in Ierland vertelt dat het een ongelooflijke week is geweest. In de 32 jaar dat de National Lottery bestaat is de hoogste jackpot overtroffen. Deze stond eerst nog op 115 miljoen euro uit 2005. Het was dus een week met hele grote winsten in Ierland.