Pyromaan opgepakt in Trump International, Las Vegas

Vorige week was de man die achter de branden in het Trump International hotel in Las Vegas zat opgepakt. Eind vorig jaar zijn er meerdere branden met opzet veroorzaakt in het hotel die de naam van de huidige president draagt. Het motief van de man is nog onduidelijk.

Werkwijze
Iets na 17:00 rukte de brandweer uit richting het hotel vanwege een melding van twee verschillende branden. Eén daarvan was op een toilet bij een zwembad op de vijftiende verdieping ontstaan en de andere was in een gang op de zeventiende verdieping. De beveiliging van het hotel was ondertussen al aan de gang gegaan om de branden te blussen en kwamen erachter dat ze de oorzaak een broodrooster was waar handdoeken in waren gestopt in de hal. De brandweer heeft de brand bij het zwembad onder controle gekregen en deed de uitspraak dat dit vuur op dezelfde manier was ontstaan. Rond 18:00 bevestigde de brandweer dat de vuren uit waren en de rook was verdwenen.

Motief
Volgens de onderzoekers is het maar een kleine kans dat het motief van de pyromaan van politieke aard was, maar het wordt niet uitgesloten. Er is één beveiliger gewond geraakt tijden het proberen te blussen van de branden in het hotel. De borg voor de 28-jarige man is vastgesteld op 50 duizend dollar.