Russisch roulette eindigt in Amerikaanse gevangenis

We leren het al van kinds af aan, niet met gevaarlijke dingen spelen. Nu wordt er wel eens gezegd dat als we alcohol drinken, we weer net zo onbenullig worden als kinderen. Blijkt dat dit misschien helemaal nog niet zo’n verkeerde vergelijking is.

Kijk eens wat ik heb?

Drie vrienden waren onder invloed. De namen zijn Robert M. Sterling van 31 jaar, David A. Bauspies van 36 jaar en Tyler M. Odell van 22 jaar. Ze hadden met elkaar flink wat gedronken bij het huis van Odell in East Troy. In het huis van Odell had hij een revolver, een Magnum van het kaliber 44, liggen en liet deze aan zijn vrienden zien. Voordat hij dit deed haalde hij nog wel 6 kogels uit het magazijn, maar deed er weer 1 terug en rolde de cilinder rond zoals ze dat in films vaak doen, typisch Russisch roulette.

Stoer doen

Hij plaatste toen het wapen tegen zijn eigen hoofd, maar haalde de trekker niet over. Toen pakte Sterling het zware wapen van Odell af en draaide weer de cilinder triomfantelijk rond. Ook hij plaatste de loop tegen zijn hoofd en haalde de trekker wél over. Het wapen vuurde niets af. Toen ging Sterling als een cowboy half door zijn benen en hield het dodelijke wapen langs zijn knie, richtte op Bauspies en haalde weer de trekker over.

Eén kogel

De politie werd om 12.28 pm gebeld omdat omwonenden een vuurwapen hoorden afgaan. De politie kwam ter plaatse bij het huis van Adele, ik bedoel Odell, en vond Sterling wederom geknield, alleen deze keer bij het lichaam van Bauspies. Hij had een enkele schotwond in zijn gezicht en was in 1 knal van zijn leven beroofd.

Gevangenisstraf

Odell is aangeklaagd voor eerstegraads roekeloze moord voor zijn rol in het ongeluk, aangezien hij eigenaar was van het wapen en het wapen beschikbaar stelde onder zijn vrienden. Sterling kan een gevangenisstraf van 65 jaar verwachten.

Niet met vuur spelen dus! Of vuurwapens. En zelfs niet met vuurwerk. Gevaarlijk! Beter ga je naar een online casino voor een paar lekkere rondjes Europees roulette. Dat is een stuk veiliger!

Bron: GazetteXtra