Teddy Sagi, oprichter van Playtech, verkoopt 38,7 miljoen aandelen

De aandelen stonden op 9,21 pond per aandeel, maar door de verkoop stonden ze erna ineens op 8,50 pond per aandeel. Wat het Sagi opleverde? Och, een kleine 390 miljoen euro.

Meer ruimte

Als oprichter (1999) heeft hij natuurlijk een hele bom aandelen in handen. In het bestuur zit hij al langer niet meer, maar is nog wel steeds de grootste aandeelhouder van het bedrijf met 21,6% van de aandelen. Zijn verkoop heeft niets te maken met zijn vertrouwen in de toekomst van het bedrijf geeft hij aan, ook blijft hij zich nog volledig inzetten voor Playtech. De reden voor zijn grote verkoop was dat hij graag meer ruimte wou hebben om te kunnen investeren.

Aan geld geen tekort

Voor persoonlijke doeleinden heeft hij het niet nodig. Zijn hele leven ziet er geloof ik wel perfect uit. Hij is getrouwd met Miss Israël 2006 (wauw…) en heeft met haar 2 kinderen. Hij heeft 5 huizen in de steden Londen, Cyprus, Berlijn, Tel Aviv en de Verenigde Staten. Hoe ze van huis naar huis gaan? Met hun eigen Bombardier-jet vliegen ze al pendelend naar welk huis ze willen. Volgens Forbes is Teddy Sagi de 65e rijkste persoon op deze aarde. Zijn geld zal ook alleen maar meer worden, aangezien hij nog maar 45 is en veel van zijn geld geïnvesteerd is in zaken die alleen nog maar meer geld gaan opbrengen, zoals technologie en vastgoed.

Zou je soms maar eens met iemand een tijdje kunnen ruilen he. Dan weet ik zeker dat Teddy wel met mij had willen ruilen. 😉