Waarom zien we 7 wereldwijd als een geluksgetal?

Je komt het getal overal op de wereld tegen. In religies is het een belangrijk getal en waar de grootste steden zijn gebouwd is rekening gehouden met dit getal. Maar waarom eigenlijk deze 7?

In de casino’s is het een geluksgetal

Zoals we weten is er maar 1 getal wat op de slotmachines wordt gebruikt als een succescombinatie: 777. Als je deze getallen naast elkaar op een rij krijgt, zet je dan maar vast schrap voor een leuke winst! Maar waar komt de voorkeur voor dit getal vandaan? Waar wordt dit getal nog meer gebruikt?

De wereld gebouwd op 7

We beginnen eens bij de dagen van de week. Dat zijn er 7. Maar als we het eens verder onderzoeken, komen we het getal werkelijk overal tegen! Zo beschrijft de islam 7 hemelen, in de basis kent de spiritualiteit 7 frequenties, de hel heeft 7 poorten, er bestaan 7 hoofdzonden, 7 deugden en 7 sacramenten en het Onze Vader kent 7 gebeden. Maar hier houdt het nog niet op. De goddelijke zon van het Hindoeïsme heeft 7 stralen, bedevaartlopers gaan 7 keer rond de Kaäba in Mekka, we drinken 7-up, niet 8-up, ook geen 7red bull trouwens.. Sneeuwwitje woont samen met 7 dwergen en James Bond is 007. Nog iets groter? Grote steden zijn gebouwd op 7 heuvels, zoals Rome, Athene en oké op de wat kleinere schaal: de Nederlandse Zevenbergen.

Gokken met 7

Nu blijkt dat bij roulette de populaire nummers met name 11, 13, 17 en 26 zijn. Bizar zou je bijna zeggen, dat het geen 7 is. Bij craps is het wel duidelijk het belangrijkste cijfer en bij slotmachines staat er vaak 777 over het halve apparaat. Uit statistieken van de Staatsloterij blijkt zelfs dat men het vaakst kiest voor het eindcijfer 7.

Nu rijst mijn nieuwsgierigheid, wat is jouw ervaring met het getal 7? Heb jij nog gekke verhalen?