Stop met gokken en win niet de Jack, maar de Spaarpot!

Kon je mensen maar leren om anders te denken. In de academische wereld ziet men gokken in elk geval als onderontwikkeld nadenken. Nu is er een idee om ondanks de mening van deze hoge heren en dames, juist gokken te gebruiken om anders te leren denken. Leest u mee?

Onhandig met geld
We gaan even rekenen. In de Verenigde Staten zijn er maar liefst 66 miljoen Amerikanen die geen enkele cent hebben gespaard voor later. Niks. Nada. Nul euro op de bank, zelfs niet tussen de kussens van de bank. Een ruime meerderheid van 63% van de Amerikanen zijn niet voorbereid op een onverwachte rekening boven de 500 dollar. Mocht dit gebeuren zullen ze het moeten lenen bij de bank of iets van hun eigendom moeten verkopen. Tegelijkertijd geven Amerikanen 70 biljoen… dollar uit aan loterijen, 120 biljoen aan gokken en onee… jawel, 400 biljoen dollar (WAT?) aan sportweddenschappen. Laat het rekenen maar zitten, hier gaat het toch ergens mis. Het geld is er schijnbaar wel, het gaat alleen niet naar de juiste plek. Althans, deze mening delen de oprichters van Long Game in elk geval.

Kans op winnen door te sparen

In 2016 is het idee opgezet waar een systeem achter zit. Dit systeem is een prize-linked saving account, ofwel PLSA. Je hebt dan een bankrekening waar je jouw geld op laat binnenkomen. Van de rente die je hierop ontvangt, wordt een klein deel afgenomen. Je krijgt dan nog steeds rente, maar een paar dollar minder. Nauwelijks te merken. Achter de schermen zit dan een loterijsysteem die alle aangesloten individuen de kans geeft in de prijzen te vallen. Op deze manier kost het je in feite niets, want rente is geld wat je toch al kado kreeg. Zonder dat je het dus merkt, kun je zomaar ineens een stuk rijker worden!

Omgekeerde psychologie
De oprichters van dit systeem geloven in deze nieuwe aanpak, omdat gebleken is gokproblemen aan te pakken door te zeggen gewoon te stoppen, niet lijkt te werken. Dus wellicht is de oplossing door juist het gokgedrag te stimuleren, door een goksysteem aan te bieden, door ervoor te sparen. Op deze manier hoopt Long Game de mens een beetje te herprogrammeren door anders na te gaan denken en gezonder met hun geld om te gaan.

Het klinkt als een veelbelovend systeem. Wie weet zijn de banken over 10 jaar wel de nieuwe casinobazen!